top of page

V/D MAAND
smaakmaker

gebakken peer, blauwe kaas en gebakken appel-kappertjes salade
KOOKTIJD: 2 min.
*
60g. rucola
1 peer, dun gesneden (met mandoline)
200g blauwe kaas
40g. appelkappertjes
50 ml. extra vierge olijfolie
1/2 citroen geperst
1 el. honing
1/2 tl. chili flakes
zout & peper
​
TO TOP IT OFF:
1 snuifje chili flakes
1 tl honing
* extra-extra * eetbare bloemen
​
*
PREP TIME: 10 min.
PORTIES: 2-3
*
( 1 )
Voeg olijfolie, citroensap, honing, chilivlokken, zout en peper toe aan een pot met een deksel. Sluit het deksel goed af en schud goed. Zet apart. (Dit kan 2 dagen van tevoren worden gemaakt.)
( 2 )
Doe de kappertjes in een hete pan met 1 tl olijfolie. Roer 1,5 min. en haal van het vuur.
( 3 )
Voeg op een serveerschaal rucola, dunne peer schijven, gebrokkelde blauwe kaas, gebakken appelkappertjes met wat panjus toe en giet de dressing over de salade.
( 4 )
Garneer met chilivlokken, honing en eetbare bloemen.
Enjoy!

bottom of page